Поради та рекомендації при виборі люстр

Люстра — це справжня окраса будь-якого приміщення, одночасно функціональний і декоративний елемент. Саме тому до вибору головного світильника слід підходити з особливою увагою.

При виборі оптимальної моделі слід враховувати наступні фактори:

  • розмір світильника,
  • стиль виконання,
  • кількість джерел світла,
  • особливості конструкції,
  • додаткові функції.

Розмір освітлювального приладу

Сучасні виробники пропонують світильники люстри різних розмірів, габаритів. Обираючи оптимальний варіант слід орієнтуватися на площу приміщення, яке буде освітлювати модель, кількість природнього освітлення та наявність чи відсутність додаткових джерел світла.

Для великих, просторих кімнат можна сміливо обирати розкішні люстри на підвісах. Якщо ж приміщення невелике, хорошим вибором стануть компактні стельові світильники. Для кімнат з високою стелею слід обирати підвісні люстри. Вони дозволять створити затишну, камерну атмосферу.

Стиль виконання

Якщо подивитися на люстри одразу зрозуміло, що при бажанні можна знайти світильник у будь-якому, навіть найекзотичнішому стилі.

Обираючи потрібну модель важливо враховувати у якому стилі виконаний інтерʼєр. Якщо річ йде про класичну кімнату чудовим вибором стануть кришталеві люстри, світильники з текстильними абажурами чи оригінальні вибори у вигляді старовинних підсвічників.

У сучасний інтерʼєр чудово впишуться лаконічні варіанти, без додаткового декору.

Кількість джерел світла

Кількість плафонів повинна бути такою, щоб забезпечити встановленний санітарними нормами рівень освітлення. Для великих кімнат потрібно обирати моделі с не менш, ніж 6 джерелами світла. Для невеликих приміщень буде достатньо світильників з одним чи двома абажурами.

Особливості конструкції

Перед покупкою слід уважно ознайомитися з конструкцією світильника, щоб у подальшому не виникло питань з його установкою. Більшість виробів легко монтуються на будь-які поверхні, але іноді трапляються цікаві варіанти, для установки яких потрібна допомога майстра.

Додаткові функції

Серед додаткових корисних функцій, які мають деякі світильники, можна виділити: управляння за допомогою пульту, можливість регулювати яскравість, декілька режимів роботи. Звичайно, купити люстри дешево у такому випадку не вдасться, але якщо потрібен додатковий комфорт — такі моделі підійдуть якнайкраще.