Вторинний або первинний ринок нерухомості?

Вибираємо житло!

Існує ряд питань, відповівши на які, можна різко скоротити кількість варіантів в кілька разів. Перше - це місце розташування житла, тобто район, в якому можна бути купити квартиру, дуже добра нерухомість Умані. Для його вибору потрібно врахувати близькість проживання батьків і друзів, а також фактори навколишнього інфраструктури: наявність дитячого садка, школи, поліклініки, магазинів, адже віддаленість цих необхідних об'єктів може серйозно ускладнити життя.

 

Другий важливий аспект - поверх. І низькі, і високі поверхи мають свої позитивні і негативні сторони. «Підкорюючи висоту», слід враховувати вік і фізичний стан членів сім'ї. Повітря на високих поверхах набагато чистіше, рівень шуму з вулиці практично відсутня, більше світла - це плюси життя на хмарочосі. Однак нижні поверхи менше залежать від ліфтів, які «люблять» часто ламатися. Наступний крок - це вибір вже конкретного будинку, вивчення планування і соціального оточення. У разі купівлі житла на вторинному ринку, фахівці радять такий прийом: представити квартиру порожньою, подумки прибравши з неї всі речі продавця, і уявити, який дизайн придбає квартира після перепланування.


Вторинний або первинний ринок нерухомості?

Купівля квартири на первинному ринку дає можливість купити житло, яке має сучасний дизайн і планування, а також відповідність об'єкта актуальним вимогам: паркувальні майданчики, доглянутий двір, наявність охорони. Позитивною рисою також є швидкість укладання угоди, що здійснюється в найбільш приємні терміни для покупця. Однак чим менший відсоток завершення будівництва, тим більше ризик. У планах економії вигідніше купити житло на початкових етапах будівництва, а в плані мінімізації ризику - на кінцевих. Що стосується вторинного ринку нерухомості, важливо, щоб угоду укладав професіонал. Крім основних переваг, таких як вже «сталий» будинок, можливість купити квартиру в будь-якому районі міста і з унікальними плануваннями, є і ряд складнощів. Наприклад, треба перевірити юридичну чистоту угоду, провести оцінку нерухомості, перевірити правильність оформлення документів. Знайти об'єкт на ринку, який відповідає всім запитам клієнта, професійно і швидко підібрати потрібний варіант, можливо лише за допомогою агентства нерухомості. Також є шлях пошуку квартири своїми силами, це загрожує набагато меншими витратами, однак цей спосіб досить обтяжливий і таїть в собі небезпеку бути обдуреним.