Технології, що захищають соняшник від багатьох бур'янів

Для вирощування нових видів рослин потрібно освоєння їх агротехніки. Ключову роль часто відіграє стратегія боротьби з бур'янами. Соняшник-один з найефективніших груп рослин, вирощуваних в саду і на полях.

На сайті https://ifarming.com.ua/ новостного портала можна ознайомитися з інтелектуальними рішеннями в агробізнесі.


Для правильного росту соняшнику потрібна проникна, гумусна, родюча і помірно вологий грунт. Правильний рН грунту повинен бути між 6,6-7,2. При роботі з кислим грунтом слід використовувати вапно. Найкраще це робити перед посівом проміжних культур або перед оранкою на зиму. Ця рослина також пред'являє досить високі вимоги до доступу світла, тому місце повинно бути сонячним. Соняшник стійкий до дефіциту води. Однак найбільше йому потрібно, коли він закладає бутони і цвіте. Соняшник також здатний витримувати короткочасні легкі заморозки.

Одне з найважливіших вимог фермерів, які вирощують Соняшник, полягає в тому, щоб допомогти в застосуванні технології боротьби з бур'янами.

Після посіву насіння соняшнику слід якомога швидше застосувати гербіцид на основі, наприклад, імідазолінонів і сульфонілсечовини. Надалі, залежно від ступеня забур'яненості, слід застосовувати інші зареєстровані при обробітку соняшнику гербіциди, звертаючи увагу на стадію його розвитку та групу бур'янів. Більшість препаратів можна використовувати на стадії 2-6 листків соняшнику (наприклад, клетодим).

Буває, що доводиться боротися з бур'янами вручну або механічно, наприклад, катком. Однак це можливо тільки до тих пір, поки листя культури не покриють міжряддя.


Після посіву зверніть увагу на присутність птахів, особливо вранових. У період дозрівання насіння горобці також завсідники. В цьому випадку подумайте про ефективні способи відлякування птахів. Крім цих шкідників, насадження люблять відвідувати равлики і попелиці.

Соняшник також може дивуватися сірою гниллю і сирною гниллю. У запобіганні цих захворювань допомагає профілактика, яка включає в себе, серед іншого. механічне видалення бур'янів і менш частий посів. Також вигідно зробити перерву в посіві на одному полі на 5 років і вибрати стійкі сорти. При цих захворюваннях допомагають препарати на основі триазолів і бензамідів. Перед використанням будь-якого засобу захисту рослин необхідно ознайомитися зі списком зареєстрованих препаратів.